Danslessen in Rotterdam

Sinds september 2020 zit Dansstudio Demi Point in Rotterdam Noord voorheen was dit het danskantoor. 

Wij bieden lessen aan voor jong en oud.

Iedereen mag eerst 1 gratis proefles doen om te kijken of deze les is wat je zoekt. Als je geen keuze kan maken is het mogelijk om bij meerdere stijlen 1 proefles te doen.

Welke lessen heeft Demi Point Rotterdam te bieden:
Ouder en kind dansPeuterdansKleuter balletKlassiek balletStreetdance/hiphopAfro danceMixed-upModerne dansJazzDance BootcampShow/musical dansOuderen 50+HeelsTopklas

Kijk op het lesrooster van Rotterdam om te zien op welke dagen en tijden jouw favoriete les is.

Ouder en kind dans (18 maanden+)


Samen met je (klein)kind dansen. Tijdens deze les maakt het kind kennis met dans op verschillende manieren. Door middel van muziek, materialen en eigen fantasie ontwikkelen de kinderen zich in motoriek, creativiteit en op sociaal vlak. Maar het plezier samen staat vooral voorop!

Peuterdans (2+)


Tijdens deze les maakt het kind kennis met dans op verschillende manieren. Door middel van muziek, materialen en eigen fantasie ontwikkelen de kinderen zich in motoriek, creativiteit en op sociaal vlak. Maar het plezier staat vooral voorop!

Kleuterballet (4+)


In deze lessen leren de leerlingen de basis technieken van klassiek ballet, wel wordt dit spelenderwijs en op leeftijdsverbonden niveau aangeleerd, zodat het kind zich aangesproken voelt. Er is ruimte voor eigen inleving en creativiteit. Ook wordt er gewerkt aan houding, lenigheid, techniek en muzikaliteit.

Klassiek ballet (6+) (8+) (10+) (volwassenen)


Vanaf 6 jaar is het mogelijk om bij ons een klassieke balletles te volgen. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd. Ook voor volwassenen is er een leuke uitdagende les.

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. In deze les krijg je klassieke balletpassen aangeleerd passend bij je niveau. Barre-oefeningen, combinaties over de diagonaal en choreografieën maken deel uit van onze balletles. Natuurlijk is er ook ruimte voor een dansspel en/of vrije expressie (dit is alleen in de kinderlessen). Ook de muziek is afwisselend van mooie pianomuziek tot de klassiekers van tsjaikovski.

Streetdance/ hip hop (6+) (8+) (10+) (13+) (16+) (volwassenen)


Bij streetdance leer je om de paar weken een nieuwe danscombinaties op populaire muziek. Tijdens de streetdance les leer je onder andere moves zoals je die op televisie ziet. We werken ook aan danstechniek, lenigheid en spierkracht; onmisbaar voor een goede danser. Streetdance is stoer en hip, maar vooral heel leuk.

Afro dance (volwassenen)


In de afro dance les wordt er gedanst op traditionele afrikaanse muziek, afrobeats, dancehall en dubstep. Centraal staan de bewegingen van uit basis afrikaanse dans: groot, intensief en opzwepend! Daarbij wordt nadruk gelegd op loslaten van het hoofd en het soepel bewegen van het bovenlichaam en heupen.

Mixed up! (4+) (6+) (8+) (10+) (13+) (volwassenen)


Kan uw zoon of dochter niet kiezen welke dans soort hij of zij nou het leukst vind? Dan is mixed up! De oplossing. Er komen veel verschillende dansstijlen voorbij in deze les, zoals streetdance, moderne dans, jazz, show etc. Zo kan de leerling zich ontplooien in de verschillende kwaliteiten van de stijlen en ontdekken welke stijl het beste bij hem of haar past, er wordt gewerkt aan conditie, kracht, balans en het belangrijkste, lekker dansen!

Moderne dans & modern-jazz kids (8+) (10+) (13+) (volwassenen)


In deze lessen wordt er gewerkt aan danstechniek en dynamiek en het belangrijkste; lekker bewegen! In een blok van vier tot zes lessen wordt er een choreografie aangeleerd. Van inlevend & lyrical tot swingend up-tempo.

Jazz (volwassenen)


In de jazz les ligt de focus op de tekst en opvallende klanken in de muziek. Je wordt uitgedaagd te dansen vanuit een gevoel die een van de elementen jou geeft. Tijdens de les worden er verschillende bewegingselementen uit andere dansstijlen gemengd met de authentieke jazzdance moves. Aan het einde van de jazzdance les werk je aan een mooie danscombinatie.

Dance bootcamp


Flink dansen op lekkere muziek, maar stiekem werken aan je conditie. Zonder dat je het door hebt wordt er gewerkt aan kracht en souplesse. Pittige opwarming, gerichte spiergroep oefeningen en nog een leuke choreografie aan het eind van de les. Tip! Neem een handdoek en een flesje water mee.

Show/musical dans (volwassenen)


Op de bekende liedjes dansen uit de musicals of films. Van zielige weeskindjes met theedoeken tot high kicks met hoedjes. In deze les voel je je een showgirl of musicalster. (let op! Dit is een dansles, geen zangles)

Ouderen dans  50+


Ouderen dans is een les waar vooral ‘het soepel houden van het lichaam’ centraal staat. Maar het plezier van bewegen en het bewegen met elkaar in een groep is ook een belangrijk onderdeel van de les.

Na de warming-up gaan we aan de barre enkele klassiek ballet gerelateerde oefeningen doen. Na wat rekken en strekken gaan we door de ruimte bewegen op gezellige muziek. De oefeningen worden op een rustige manier uitgelegd en aangeleerd, zodat het lichaam alles veilig kan uitvoeren en het meer efficiëntie heeft voor de spieren.

Heels Class ( volwassenen) 


Heels geven je zelfvertrouwen en halen je vrouwelijke kant naar boven. 

Tijdens de Heels Class lessen staat zelfvertrouwen en vrouwelijkheid boven aan. Naast het aanleren van choreografie worden er catwalk oefeningen gedaan en werken we aan je performance kwaliteiten. Deze les is bedoeld voor dansen op hoge hakken, maar het is niet verplicht!

Topklas (6+) (9+) (13+)


De topklas is een groep voor enthousiaste dansers die net iets meer willen en kunnen. In deze les zit een vlot tempo van aanleren, techniek komt sterk aan bod, kracht en lenigheid zijn belangrijk en er wordt gewerkt aan uitstraling. Zo worden de leerlingen begeleid en voorbereid voor de audities die hen te wachten staan. Diverse stijlen komen voorbij van klassiek, modern, show/musical en hip hop etc. Je kan auditie doen voor de top klas of gekozen worden door je docent tijdens de andere lessen in het rooster. (wel mag je altijd laten weten als je interesse hebt in deze les)

Meld je aan voor een gratis proefles!

Dansstudio Demi Point

Wij maken dansen leuker in Rotterdam en Vlaardingen

info@demipoint.nl

ADRES DANSSCHOOL Rotterdam:
Demi Point
Vijverhofstraat 82/84
3032 SN Rotterdam

contact: info@demipoint.nl

ADRES DANSSCHOOL Vlaardingen:
Demi Point
Bleekstraat 70
3134 EB Vlaardingen

contact: info@demipoint.nl

KvK: 63481626
SNSBANK: NL66 SNSB 0772 7109 61
Demi Point

Kun je niet naar de les komen meld je dan af via de onderstaande knop

Afmelden

Belangrijke links

Algemene voorwaarden
Privacy/cookie-beleid

Copyright 2020 © Dansschool Demipoint, alle rechten voorbehouden.

Design by ZaanMarketing