Danslessen in Vlaardingen

Met meer dan 10 verschillende dansstijlen en ruim 300 leden is Demi Point uniek in Vlaardingen. Met de jongste leerling van 2 jaar bij Peuterdans tot de oudste leerling van 86 bij de Ouderendans is er dus genoeg aanbod voor iedereen.

Iedereen mag eerst 1 gratis proefles doen om te kijken of deze les is wat je zoekt. Als je geen keuze kan maken is het mogelijk om bij meerdere stijlen 1 proefles te doen.

Welke lessen heeft Demi Point Vlaardingen te bieden:
Ouderen dansBoys classKlassiek balletPeuter- en kleuterdansOuder en kind dansModerne dansSonce and DanceDance workoutStreetdanceHiphopAfroIKC Jan LigthartSelectie/wedstrijd team

Kijk op het lesrooster van Vlaardingen om te zien op welke dagen en tijden jouw favoriete les is.

Ouderen dans ( 55 + )


Ouderen Dans is een les waar vooral ‘het soepel houden van het lichaam’ centraal staat. Maar het plezier van bewegen en het bewegen met elkaar in een groep is ook een belangrijk onderdeel van de les.

Na de warming-up gaan we aan de barre enkele klassiek ballet gerelateerde oefeningen doen. Na wat rekken en strekken gaan we door de ruimte bewegen op gezellige muziek. Als finale leren we ook nog een korte dans. Dit kan een dans zijn in de stijl van folkloristische dans of jazz ballet. We eindigen de les met grondoefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op de buikspieren, arm- en beenspieren plus het stretchen van de spieren.

Boys class (6+) (10+)


BOYS CLASS, ALLEEN VOOR JONGENS!!

Dankzij de televisie programma’s van nu is het taboe over jongens die dansen enorm afgenomen. En de vraag alleen maar meer!

Dit is voor ons de reden om een speciale les in te ruimen speciaal voor jongens.

De Boys class wordt een combinatie les van breakdance en streetdance, zodat je als jongen 2 stijlen kunt leren en deze ook kunt combineren.

Stoere dans moves bij streetdance en vette frees bij breakdance, wie wil dit nou niet leren??

Klassiek ballet (4+) (6+) (8+) (10+) (tieners) (volw)


Bij Demi Point beginnen we vanaf 4 jaar met ballet.

Voor de jongste ballerina’s is de les wat speelser met korte oefeningen om de basis van klassiek ballet te leren. Vanaf 6 jaar wordt het steeds serieuzer tot aan een volledige klassieke les waar in we aan de barre, in het midden en over de diagonaal oefeningen doen.

In de tiener/volw lessen starten we met spitzen.

Het dansen op spitzen is geen verplichting, het is een apart onderdeel van de les waaraan je kan deelnemen en duurt een half uur.

Peuterdans (3+) kleuterdans (4+)


In de peuter en kleuter danslessen staat het spelenderwijs kennis maken met muziek en dans centraal. Er wordt ook veel met improvisatie, fantasie en thema’s gewerkt. Op deze manier leren de kinderen de beginselen van ballet & streetdance. Daarbij worden er ook grondoefeningen gedaan voor de grove en kleine motoriek. Ter afsluiting mogen ze vrij dansen of even lekker los met stopdans. Kortom een feest voor ieder kind!

Ouder en kind dans (2+)


Kennismaken met muziek en dans, emoties, improvisatie en motoriek staat centraal in deze les.

In deze les danst mama (of papa natuurlijk) mee met het kind. Lekker even samen dansen. De dansjes in de les zijn hierop ook gebaseerd.

Kabouter Plop, K3, Maya de Bij, Nijntje, Woezel en Pip, Bibaboerderij….alles komt voorbij! We zingen en bewegen ook graag mee met de bekendste peuter liedjes.

Moderne dans (14+) (volw)


Vloeiend en speels omgaan met de zwaartekracht, gebruik van je sprongkracht, placering en ruimte zijn onder andere de aspecten die tijdens deze les aanbod komen. Soms een sierlijke bewegingsvorm

Er bestaan diverse stijlen in de moderne dans. Bij Demi Point dansen we vooral de Europese stijl, met veel muziek uit de top 40. Er wordt gewerkt aan techniek en we willen in elke les het dansgevoel bereiken.

In de verschillende oefeningen in de les wordt gewerkt aan houding en stabiliteit, maar ook zeker aan gewoon even lekker dansen en het loslaten over de diagonaal of door de zaal en zo opbouwend naar de choreografie die we het laatste gedeelte van de les leren en doordansen.

Song and dance (6+)


Een super leuke waar Dansen, zingen en acteren aanbod komt.

Wil jij net als een echte popster of Kinderen voor Kinderen-ster zingen en dansen tegelijk? Dat leer je bij Song and Dance!

Lekker meezingen met de muziek en leer zang en dans te combineren. Elke les is een ‘show’ om te doen en een waar feestje om te beleven.

Dance workout ( volw)


In deze les wordt er gewerkt aan de conditie, worden er calorieën verbrand en wordt er gedanst! Na een lekkere warming-up worden er (dans)routines aangeleerd op een aerobic-achtige wijze, welke iedereen kan volgen. Daarbij worden er spierverstevigende oefeningen gedaan voor het hele lichaam. De les wordt afgesloten met een cooldown.

Kortom een fanatieke en afwisselde les waarbij plezier voorop staat.

Streetdance (4+) (6+) (8+) (10+) (12+) (14+) (16+) (21+)


Streetdance/Hiphop lessen bestaan uit verschillende stijlen en technieken.

Al deze dansstijlen zijn geschikt voor boys & girls.

Streetdance heeft verschillende stijlen en technieken. Er wordt gebruik gemaakt van bekende muziek uit de Top 40. Streetdance is stoer en hip, maar vooral heel leuk. Tijdens de streetdance les leer je onder andere moves zoals je die op televisie ziet.

Hiphop (gevorderd)


Streetdance/Hiphop lessen bestaan uit verschillende stijlen en technieken.

Al deze dansstijlen zijn geschikt voor boys & girls.

Hip hop is stoer! Het is een gevarieerde en uitdagende dansvorm die zachte en ruwe vormen en muziek zoals rap, hip hop en R&B combineert. Bij Hip Hop wordt er niet altijd op de vaste tellen gewerkt, maar veel op de tekst en de beat.

Afro 


Afro is een dansvorm waarbij je verschillende dansbewegingen maakt op swingende Afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook uit rustige, vloeiende bewegingen. In deze les wordt gebruik gemaakt van traditionele Afrikaanse muziek, maar ook zeker moderne nummers met Afrikaanse invloeden.
Diverse ritmes, opzwepend, energiek en veel vrolijkheid zijn de kernwoorden voor deze populaire dansstijl. Wedden dat je niet meer stil kan blijven zitten?

IKC Jan Ligthart


Sinds 2016 geeft Demi Point danslessen op IKC Jan Ligthart. De Jan Ligthart school werkt met een continu rooster tot 14.00 uur (kleuters tot 14.15) en onze danslessen sluiten daar gelijk op aan. Deze lessen worden verzorgd op school (groep 3/4 aan de overkant van school in het wijkcentrum) Deze lessen worden op dezelfde manier aangeboden als al onze andere lessen, alleen aangepast aan de school en haar lestijden. Deze lessen sluiten uitstekend aan op de BSO.

De kinderen van groep 1 en 2 zullen uit hun klas worden opgehaald om naar het danslokaal te gaan. Daar kunnen zij zich omkleden en eventueel wat drinken of eten. De les die zij krijgen is Kleuterdans. Na de les kunnen de ouders de kinderen ophalen bij het danslokaal. Mocht uw zoon/dochter naar de BSO gaan, gelieve zelf even contact opnemen met de desbetreffende BSO om de kinderen op te halen.

De kinderen van groep 3 en 4 verzamelen in de Centrale hal van het schoolgebouw. Daar staat de dans juf op hen te wachten. Daarna vertrekken zij gezamenlijk naar het danslokaal. Daar hebben de kinderen gelegenheid om zich om te kleden en eventueel iets te eten en te drinken. De les die zij krijgen is Streetdance. Om 15.15 kunnen de ouders of BSO hen ophalen bij het danslokaal.
Een uitgebreide uitleg van de lessen Kleuterdans en Streetdance is te vinden bij Lessen.

Selectie/Wedstrijd team


Meld je aan voor een gratis proefles!

Dansstudio Demi Point

Wij maken dansen leuker in Rotterdam en Vlaardingen

info@demipoint.nl

ADRES DANSSCHOOL Rotterdam:
Demi Point
Vijverhofstraat 82/84
3032 SN Rotterdam

contact: info@demipoint.nl

ADRES DANSSCHOOL Vlaardingen:
Demi Point
Bleekstraat 70
3134 EB Vlaardingen

contact: info@demipoint.nl

KvK: 63481626
SNSBANK: NL66 SNSB 0772 7109 61
Demi Point

Kun je niet naar de les komen meld je dan af via de onderstaande knop

Afmelden

Belangrijke links

Algemene voorwaarden
Privacy/cookie-beleid

Copyright 2020 © Dansschool Demipoint, alle rechten voorbehouden.

Design by ZaanMarketing